Arckezelési rutin pattanásos bőrre, olcsón.


Nyilván sokszor hallottuk már, hogy ne alapozd az arcod, mert csak csúnyább lesz a bőröd, nem kap levegőt a … na, rendben, de akinek problémás az arcbőre egyértelmű, hogy alapozót és korrektort, púdert és kontúr palettát fog használni minden nap. Én ki sem tudtam lépni az utcára alapozó nélkül, de idővel rá kellett jönnöm, hogy tényleg ártok a bőrömnek és muszáj intenzívebben tisztítanom és nem elég a smink lemosása és arcunk leöblítése szappannal.

Rengeteget jártam bőrgyógyásznál és szedtem gyógyszereket is, de egyik termék és gyógyszer sem vált be annyira, mint ez a kitartó program, amit magam fejlesztettem ki.
Vannak, olyan időszakok mikor sajnos nem engedhetjük meg magunknak a drágább termékeket, így a legolcsóbb tisztító kúrát találtam meg.

  1. Első az arc hideg vízzel való leöblítése és utána egy kicsit langyosabb vízzel. Ezáltal a vérkeringés is elindul az arcunkban. A sminket a Balea micellás vízével távolítom el, ami nagyon kedvező áron kapható bár sajnos a minősége nem annyira kiváló de ha pénz szűkében vagyunk ez is megfelelő lehet.
  2. Utána arcgőzölés következik, amit otthon is könnyen el tudunk végezni. Vegyünk egy nagy tálat és főzzünk le körömvirág teát, ha kész a főzet, akkor beleöntjük az edénybe és gőzölhetünk is. Kitisztítja és kitágítja a pórusokat és így könnyen tisztul majd a bőr és az elhalt hámsejtek leválnak arcunkról.
  3. Egy bőrradír Garnier Skin Naturals Pure Active 3 in 1 és egy arctisztító kefe segítségével dörzsöljük jól át az arcbőrünket. Ha nincs otthon elektromos arctisztító, akkor használjunk puhább fogkefét, amit drogériában olcsóbban megvehetünk. Annak a hátránya, hogy sokkal óvatosabbnak kell lennünk, hogy ne sértsük meg az arcbőrünk.
  4. Ami kicsit drágább, de megéri az árát, mert csodákra képes az a LUSH catastrophe cosmetic terméke. Ez az arcpakolás nagyon sokáig használható és lehúzza a gyulladást, hámlaszt és puhítja a bőrt.


Ha ezt egy héten keresztül csináljuk kitartóan, biztos a siker és eltűnnek a pattanások. Közben csökkentsük a fűszereket és az édességeket. Nem kell, annyira szigorúan venni csak kissé redukáljuk. Közben néha ehetünk egy csipet élesztőt, és ha nagy a gond és ki jön pár új pattanás nyugodtan kezeljük fokhagymával. 


Share:

0 megjegyzés